TSO Haber Hisarcıklıoğlu, Piri Reis Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılışına Katıldı

• 1.10.2024 14:49:00
  • TSO Haber

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Piri Reis Üniversitesi’nin akademik yılı açılışına katıldı.​

Hisarcıklıoğlu sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Denizcilikte yarının liderlerini yetiştiren Piri Reis Üniversitesi’nin 2024-2025 akademik yılı açılışının ilk dersinde öğrenci ve akademisyenlerimizle bir araya geldik. Yeni akademik yıl tüm öğrencilerimize ve akademisyenlerimize hayırlı olsun” ifadesine yer verdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada ise genç öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öncelikle hayal kurma tavsiyesinde bulunan Hisarcıklıoğlu, kurulan hayaller üzerine hedefler koymayı ve çok çalışmayı önerdi. Ortaklık kurmanın, takım olmanın önemi üzerinde duran Hisarcıklıoğlu, başarısızlıklarda ise pes etmemek gerektiğinin altını çizdi.

Gençlere birlik ve beraberlik çağrısında bulunan TOBB Başkanı, “Kimseyi öteki diye görmeyin, ötekileştirmeyin. Birbirinizi sevin, farklılıklara saygı duyun. Size son bir tavsiyem de, yaptığınız her işte, bulunduğunuz her ortamda Adaletli olun. Vicdanlı olun. Nefsinize değil, vicdanınıza kulak verin. Vicdanlı bir insan olarak anılmak, bu hayatta bir insanın duyabileceği en büyük takdir sözüdür. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya için çalışın. Dilinden, dininden, kimliğinden, görüşünden, etnik kökeninden dolayı kimseyi ötekileştirmeyin” dedi.

-İlk ve tek denizcilik odaklı ihtisas üniversitesi

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca’ya ve Mütevelli Heyeti Başkanı, aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kıran’a çalışmalarından ötürü teşekkürlerini ileten Hisarcıklıoğlu, “Zira burada, hem ismiyle, hem de içeriğiyle, hepimizin iftihar etmesi gereken, bir üniversite görüyorum. Piri Reis, Türk tarihinin ilk ve en büyük haritacısı ve önde gelen denizcilerinden biridir. O dönemin, alanında baş yapıtı ve rehberi olarak kabul edilen, Akdeniz kıyılarının atlası niteliğindeki Kitabı-Bahriye’nin yazarıdır. İkinci olarak da burası, denizcilikte yarının liderlerini yetiştiren, ülkemizin ilk ve tek denizcilik odaklı ihtisas üniversitesidir. Bugün buradaki her bir öğrencimiz, Piri Reis’in sadece denizcilikteki başarılarını değil, aynı zamanda bilime ve bilgiye olan bağlılığını da miras alıyor” diye konuştu.

-Tamer Kıran’dan emeği geçenlere teşekkür

Törende bir konuşma yapan Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kıran da, başlangıçta öncelikle sektörün ihtiyacı olan makine ve güverte zabiti yetiştirmek üzere kurulan üniversitenin daha sonra bu alanda ihtiyaç duyulan hukukçu, mühendis, işletmeciler yetiştirmek üzere eğitim kapsamını genişlettiğini hatırlatan Tamer Kıran, “Denizcilik aynı zamanda pahalı bir eğitimdir.  Bugün üniversitemiz, Avrupa ve Dünya’da sıralamaya giren Simülatör Merkezi, Eğitim Havuzu ve denizcilikteki hızlı dönüşüme paralel güncellenen ders programlarıyla çağın gereklerine uygun bir eğitimi gençlerimize sunarken, evlatlarımızı geleceğe en donanımlı, en nitelikli şekilde hazırlamak için vizyoner projeleri de hayata geçirmektedir.” dedi.

PRÜ’ye büyük destekler sunan İMEAK Deniz Ticaret Odasına teşekkür eden Tamer Kıran, Oda’nın, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü ile ülke çapında 9 denizcilik meslek lisesinin yanı sıra denizcilik alanında eğitim veren çok sayıda lise ve üniversiteye de önemle destekler sağladığını söyledi.

Üniversitelerin açılış günleri ve ilk dersin her zaman için çok önemli olduğunu belirten Tamer Kıran, Türk iş dünyasının mesleki örgütlenmesine büyük emek ve katkıları geçmiş, dünyanın önde gelen iş örgütlerinde Başkanlık dâhil üst düzey görevler alarak Türkiye’nin sesi olmuş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ilk dersi vermek üzere törene katıldığını belirterek, kendisine teşekkür etti.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca da törende öğrencilere hitap ederek tavsiyelerde bulundu.