TSO Haber Başkan Cengiz Günay; Tekirdağ Merkezli Firmaların 2023 Kasım Ayı İhracatı 145,2 Milyon Dolar Olarak Gerçekleşti

• 7.11.2023 13:11:00
  • TSO Haber

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, ihracat rakamları ile ilgili yaptığı açıklamada; “Tekirdağ merkezli firmalar 2023 yılı Kasım ayında 145,2 milyon dolar ihracat rakamına ulaştı. Kasım ayında ilimizden yapılan ihracat bir önceki aya göre %8 azalmış, 2022 yılının Kasım ayına göre %7 artmıştır. Kasım ayında Tekirdağ’dan ihraç edilen ürünler olarak; Demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, elektrik ve elektronik, hazır giyim ve konfeksiyon, makine ve aksamları, tekstil ve hammaddeleri, otomotiv endüstrisi, iklimlendirme sanayii ve  Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ön sıraya çıkmıştır. Tekirdağ’dan ihraç yapılan ülkeler arasında ise ön sırada; Almanya, ABD, Rusya Federasyonu, Polonya, Bulgaristan, İtalya, ve Fransa, yer almıştır. İhracatımızın 145,2 milyon rakamına ulaşmasında rol oynayan firmalarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.