TSO Haber Tekirdağ TSO Üyelerini Arabuluculuk Hizmetinden Yararlanmaya Davet Ediyor

• 11.08.2024 10:08:00

Tekirdağ TSO Üyelerini Arabuluculuk Hizmetinden Yararlanmaya Davet Ediyor
Dünya Odalar Federasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi hakkında üyelerimize bilgilendirme semineri gerçekleşti.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi işbirliğinde düzenlenen seminerde sunum gerçekleştiren TOBB UYUM Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, İş dünyasında yaşanan hukuki sorunları mahkemelere taşımadan çok daha kısa sürede ortadan kaldırmak ve böylelikle üyelerimizin ticari ilişkilerinde zaman ve itibar kaybı yaşamasının önüne geçilmesi, arabuluculuğun avantajları, arabuluculuk süreci, tüketici uyuşmazlıkları ve ticari sözleşmelerde arabuluculuk gibi konu başlıklarını katılımcılarımıza aktardı.
Yüksel, arabuluculuğun, tarafların gönüllü olarak üçüncü bir kişinin yardımıyla uyuşmazlıklarını çözmelerine olanak tanıyan bir süreç olduğunu, uyuşmazlık bildiriminden itibaren 10 gün içinde arabulucunun atanmasının ve TOBB UYUM Arabuluculuk Kurallarına uygun olarak arabuluculuğun gerçekleştirilmesinin süreçteki önemli adımlar olduğunu belirterek TOBB’un girişimleriyle kurulan TOBB UYUM’un, kurumsal bir yapı ile arabuluculuk hizmetlerini güçlendirerek iş dünyasına katkı sağladığını ifade etti.
Seminere, Meclis Başkan Yardımcılarımız; Hasan Keşkek, Erkan Pehlivanoğlu, Meclis Üyelerimiz, Genel Sekreter V. ile üye firmalarımız katılımda bulundu.