Türkiye Gıda İnovasyon Platformu Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
İlimizde un, ayçiçek yağı, zeytin, zeytin yağı, süt ürünleri
(süt yoğurt, peynir vb.), üzüm suyu, et ürünleri, içecekler, şekerleme vb. gıda
sektöründe faaliyet gösteren firmalarımıza destek olmak, gelişmelerine katkı
sağlamak amacıyla Namık Kemal Üniversitesi, Bilim Sanayi ve
Teknoloji İl Müdürlüğü, Kurumumuz ve Türkiye Gıda İnovasyon
Platformu (TÜGİP) işbirliğinde düzenlenen bilgilendirme toplantısı 1 Şubat
2024 Perşembe günü Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleşti.
Toplantıya: Tekirdağ Vali Yardımcımız Asalet Karabulut,
NKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Murat Taşan, Meclis Başkanımız Hakan Şık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Cemil Koçaş,
Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Tekirdağ KOSGEB Müdürü Ceyhan Bahadır Karataş, TÜBİTAK MAM Tekirdağ
Genel Müdürü Deniz Yayla, NKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı
Prof. Dr. İsmail Yılmaz, IPA – INNOFOOD Teknik Destek Takım Lideri Deniz Bayhan,
TÜBİTAK MAM Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubu Lideri Dr. İncinur
Hasbay, NKÜ Akademisyenleri, Tekirdağ TSO Genel Sekreter V. Atakan Üzel, gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve
basın mensupları katılımda bulundu.
Meclis Başkanımız Hakan Şık yaptığı açılışı konuşmasında şu
sözlere yer verdi:
“Namık Kemal Üniversitesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl
Müdürlüğümüz, Kurumumuz ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu iş birliğinde
düzenlenen, İlimizde gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin
desteklenmesi, gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bilgilendirme
toplantısına hoş geldiniz.
Değerli misafirler,
Takdir edersiniz ki gıda ve beslenme meselesi bütün insanlık
için çok önemli bir konudur. Dünyadaki nüfus artışına bağlı olarak gıda
maddelerine olan ihtiyaç sürekli olarak artmaktadır.
Gıda üretiminde, teknolojik gelişim ve inovasyon son derece
önemlidir.
Avantajlı iklim yapısı, geniş tarım arazileriyle Türkiye,
bölgesel ticaretten payına düşeni almalıdır. Avrupa’nın en büyük tarımsal katma
değerini üretebilecek ülkemiz için tarım sektörü eşsiz fırsatlar sunmaktadır.
Tekirdağ gerek coğrafi yapısı, gerek ise konumu itibariyle birçok
farklı ürünü barındırmaktadır. Tekirdağ olarak 9 farklı coğrafi tescilli ürüne
sahip bir kentiz. Tekirdağ Köftesi, Peynir Helvası, Tekirdağ Soğanı bunların
başında gelmektedir. Odamızın çalışmaları arasında bu sayıyı daha da artırma
hedefimiz var.
Dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor. Gelişen teknolojiyi,
üretim ve ticaret süreçlerinde mutlaka kullanmalıyız.
Kurumumuz ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantının
üyelerimizin iş yapma hacmini geliştireceği, mevcut faaliyetlerini
iyileştireceği ve kalitelerine katma değer sağlayacağına olan inancımız tamdır.
Değerli katılımcılar,
Sözlerime burada son verirken, birazdan konunun uzmanları tarafından detaylı sunumlar yapılacak olup aklımızdaki birçok soruya cevap bulmuş olacağız. Üyelerimizin yararına olacak bu toplantının hayırlı olmasını diliyor, hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”
Toplantı sunumların ardından soru - cevap bölümü ile sona erdi.