TSO Haber Tekirdağ Oda ve Borsaları Müşterek İstişare Toplantısı Gerçekleşti

• 27.09.2024 18:45:00

Tekirdağ Oda ve Borsaları Müşterek İstişare Toplantısı Gerçekleşti

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ TSO Meclis Başkanı Hakan Şık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Cemil Koçaş, H.Göksel Karaevli, Yönetim Kurulu Üyeleri: Sabahattin Öğe, Oktay Okyay ve Amaç Bulut, toplantıya katıldı.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, toplantıda yaptığı konuşmada şu açıklamaya yer verdi;

”Sayın Valim, Değerli Milletvekillerim, Büyükşehir Belediye Başkanım, Çorlu Kaymakamım, İlçe Belediye Başkanlarım, Oda ve Borsalarımızın değerli Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanları ile Genel Sekreterlerimiz, sizleri şahsım ve kurumum, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun selamlarını ileterek sözlerime başlamak istiyorum.

Sayın Valim, Kıymetli Katılımcılar,

Tekirdağ’da kamu ve yerel yönetimler ile özel sektör olarak daha güçlü bir iş birliği yaratmalıyız. Kurumlarımızı her türlü kişisel tartışmanın üzerinde tutarak kurum kültürünü güçlendirmeliyiz. Türkiye’de yaşam kalitesinin yüksek olduğu illerin sayısı azdır. Ancak bu iyi iller arasında şehrimiz Tekirdağ da bulunmaktadır. Tekirdağ, doğası, tarihi, kültürü ve ülkemizdeki konumuyla eşsiz şehirlerimizden birisidir. Bu cazibeyi değerlendiremiyorsak, işletmelerimizi marka haline getiremiyorsak hatayı kendimizde aramamız gerektiği kanısındayım. Bu olumsuz unsurları ortadan kaldırmak için birlikte çalışma kültürünü geliştirmeliyiz.

Tekirdağ’da yaşayan, çalışan her sektör, her şirket, her işletme ve sivil toplum kuruluşları, Tekirdağ için ne yapacağını düşünmelidir. Hatta biraz daha dikkat çekici bir başlık bularak ‘Tekirdağ Geleceğini Konuşuyor’ gibi bir slogan bulabiliriz. Bu slogan ile birlikte, bugün toplantımızda ‘Tekirdağ 4.0’ı konuşuyor, hatta 5.0’ı konuşuyoruz’ diye bir başlık koyarsak, bunun içerisine; sanayi 5.0, ticaret 5.0, turizm 5.0, tarım 5.0, lojistik 5.0 ve kent 5.0 gibi konuları ele alarak şehrin gelişimine katkıda bulunabiliriz.

Dünyayı incelediğimizde, dünya yapay zekayı, nesnelerin internetini ve karanlık fabrikaları hayatına sokarken, Tekirdağ ve ülkemizin bu değişim sürecinden uzak kalmış olması; işlenmeyen verilerle ve güncellenmeyen hedeflerle yürümesi düşünülemez. Bugün yapacağımız toplantıda, konuştuğumuz birçok konuyu geliştirerek şehrimize, ülkemize ve iş hayatına faydalı olur düşüncesiyle bir aradayız.

Sayın Valim, Kıymetli Hazirun,

Oda ve borsalarımızın mevzuatında yılda en az iki, en çok dört kez il oda ve borsaları olarak; Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterlerinin katılımı ile müşterek toplantı yapma zorunluluğumuz vardır. Bu toplantılarda odalarımızın görev sınırları içerisinde sorunları, çözüm önerileri ve projelerimiz ile ilgili fikir alışverişinde bulunarak öneriler başlığı altında çalışmalarımız devam etmektedir. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaptığımız bir önceki müşterek toplantıda, bugün Çorlu’da gerçekleştirdiğimiz toplantının kararını alarak siz kıymetli yöneticilerimizi de davet ettik. Katılımınız bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.